Zagreb, 18. studenoga 2019. (ZV) – Na Zagrebačkom velesajmu završio je međunarodni sajam knjiga Interliber, vodeći sajam knjiga na ovim prostorima.

Više od 380 izlagača tijekom šest dana promoviralo je svoje nove naslove. Ovogodišnje izdanje sajma knjiga bilježi povećanje broja izlagača za 18%, a izložbenog prostora za 5%. Izdvojena tema ovogodišnjeg Interlibera bilo je ZNANJE I UČENJE. U Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma održali su se Sajam hrvatskog obrazovanja, Sajam svjetskog obrazovanja i konferencija „Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska“.

Interliber je otvorio predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

U sklopu programa svaki dan održavale su zanimljive panel rasprave poznatih pisaca i različite radionice, a interes publike izazvali su brojni pisci koji su se družili sa publikom: Igor Rudan, Ivo Goldstein, Damir Karakaš, Martina Mlinarević Sopta, Jurica Pavićić, Ivana Kalogjera, Vjekoslava Huljić, Nino Raspudić, Maša Kolanović, Ivan Aralica, Sanja Pilić, Sanja Polak, Miroslav Škoro, Bruno Šimleša i brojni drugi.  Interliber su posjetili i publici se predstavila poznata inozemna, književna imena poput Sharon Bolton i Frederica Martela.

Veliki interes izazvao je dolazak najboljeg nogometaša svijeta Luke Modrića koji je na Interliberu predstavljao i potpisivao svoju autobiografiju.

Knjige prikupljene u akciji Knjigodar predane su predstavnicima Osnovne škole kneza Trpimira iz Kaštel Gomilice. Na Interliberu je prvi put u svijetu predstavljena i slikovnica “Abeceda grupe Metallica” (u originalu “The ABCs of Metallica”).

Za vrijeme trajanja Interlibera, 14. studenog, Zagrebački velesajam proslavio je 110 godina svog postojanja i djelovanja svečanom Akademijom u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma.

Za vrijeme Interlibera održali su se Reboot Infogamer, Inova, 44. hrvatski salon inovacija s međunarodnim sudjelovanjem i Budi Uzor, 15. izložba inovacija, prototipova i studentskih poslovnih planova.

Zbog osmog po redu Reboot Infogamera, jednog od najvećih gejming sajmova na svijetu, Zagrebački velesajam postao je pravi grad elektroničke zabave.

Sajmove Interliber, Reboot Infogamer i Inovu razgledalo više od 150.000 posjetitelja.