Projekt Rolla je paket koji se sastoji od prvog hrvatskog električnog romobila, pripadajuće mobilne aplikacije te punionica, a sve tri komponente osmišljene su i proizvedene u Hrvatskoj. Početna ideja bila sve nedostatke koji danas postoje na tržištu električnih romobila poboljšati, unaprijediti te dodati značajke koje drugi nemaju. Htjeli smo osmisliti romobil koji je otporan, čvrst i koji je sam za sebe siguran, ali i siguran od krađe, doznaje poslovniFM od Ivana Šimatovića, izvršnog direktora, i Nikoline Tarnovski, voditeljice odjela za marketing startup tvrtke Iddi.

Također, što je vrlo važno, unutar aplikacije limitirali smo brzinu kako bismo omogućili sigurno sudjelovanje u prometu i za vozače električnih romobila, ali i za druge sudionike. Naime, veliki je problem brzine. Česte su nesreće pa smo odlučili da nam bude misao vodilja – sigurnost. Uz to, imamo implementirane i pokazivače smjera, što drugi električni romobili nemaju. Druga je ideja bila da naš projekt bude od važnosti za promociju Hrvatske i njenog turizma. Odlučili smo se na varijantu aplikacije koja će ujedno služiti i kao turistički vodič. Naime, kad pokrenete vožnju, u aplikaciji se mogu vidjeti podaci o prirodnim i turističkim znamenitostima, o atrakcijama, eventima, te o nizu zanimljivosti koje bi mogle biti privlačne turistima, pojasnio je Ivan Šimatović.

S obzirom na to da moramo pratiti zakonske regulative, romobil je limitiran na brzinu od 25 km/h, kako je to u zakonu propisano, a pratimo sve promjene pa ćemo im se i prilagođavati. Jednim punjenjem romobil prevaljuje 50-kilometarsku udaljenost što je dva sata vožnje bez stajanja, istaknuto je u emisiji Pametna Hrvatska, koju uređuje i vodi Boris Živković.

Punionice su bazna mjesta za rentanje romobila i za punjenje, u punionici se otključava romobil ili skeniranjem QR coda i nakon toga se pokreće vožnja, a završava vraćanjem romobila u punionicu.

Naša tvrtka ima kooperante koji proizvode potrebne dijelove u Hrvatskoj, ali neke su elektroničke komponente uvezene jer ih na našem tržištu nema, no cijela je konstrukcija romobila izrađena u Hrvatskoj.

U svibnju iduće godine krenut ćemo s projektom na tri zanimljive turističke lokacije s velikim brojem turista i velikom posjećenošću. To su dva kampa u Plitvicama, kamping Plitvice i Plitvice Holiday resort, te Hotel Premantura u Istri.

Proizvod je izrađen je upravo za koncept najma, mi izrađujemo cijeli paket i ostajemo vlasnici tih komponenti. Naime, u suradnji s privatnim turističkim tvrtkama diljem obale, odnosno po Hrvatskoj, koje nam pružaju lokaciju, plasiramo naš paket da bi se mogao unajmiti, ali sve ostaje u vlasništvu tvrtke. Nemamo u planu tržišnu proizvodnju, jer na tržištu je prisutan velik broj proizvoda raznih proizvođača. No, iznajmljivanje je praktično jer vlastiti romobil ne moraš nositi sa sobom na odmor. Ovim smo projektom htjeli napraviti ono što drugi nisu, koncept je da romobili budu konstantno u najmu te da na taj način prolaze kroz različite ruke tijekom dana, istaknula je Nikolina Tarnovski.

U našoj aplikaciji turist može vidjeti različite turističke znamenitosti, navigirat se do njih, imati opis rute, a bit će implementirani i kafići i restorani kao preporuke, te praktične stvari kao što su, primjerice, lokacije bankomata. Nastojat ćemo to sve sistematizirati kako bismo upotpunili turistički vodič koji će dosljedno slijediti točke koje bi svaki turist trebao vidjeti. Bit će tu i informacija o zabavnim događanjima. Pokušat ćemo uz poznate znamenitosti pronaći i skrivene dragulje do kojih je jednostavno doći romobilom. Za svaku je lokaciju nova priča, a sve ćemo redovito ‘apdejtati’. Puno je to posla, ali na ovaj način nudimo cjeloviti proizvod koji ćemo personalizirati ovisno o lokaciji i potrebama korisnika.

Nastojimo naš romobil poboljšati, jer oni koji se trenutačno nalaze na tržištu nemaju pokazivač kretanja-žmigavac, a što je propust jer brzina od 25 km/h nije mala, a mijenja se smjer u sekundi, i zbog toga ima poteškoća. Naša će navigacija osim toga upozoravati na brzinu kretanja i nastojat će obavijestiti vozača da prilagodi brzinu, primjerice, kretanju po rivi li po nekom gradskom trgu. Dodali smo i zvučne signale tako da upozoravaju korisnika koji ne može neprestano gledati u mobitel, a koji služi kao navigacija, pa će zvučnim signalom upozoriti na neke nedopuštene radnje.

Isto tako, romobil će se znati nositi s uzbrdicama, što je važno zbog konfiguracije naših priobalnih destinacija. Željeli smo da nema posebnih ograničenja kod svladavanja uzbrdica, a to je važno za one koji uzimaju romobil u najam. Nama je također cilj pokazati onima koji nisu pretjerani ljubitelji romobila da on nije ništa mističnije vozilo nego bicikl.

U planu je i korištenje umjetne inteligencije bazirane na senzorima koji će bilježiti npr. stresove šasije, nedopuštene radnje korisnika, te na sustavu koji će prikupljati podatke, analizirati ih, tako da ćemo prema prikupljenim podacima dodjeljivati bodove za sigurnu vožnju. Znači, planiramo stvoriti bazu informacija na temelju kojih će se raditi kalkulacije i odluke vezane uz vožnju. Implementacija umjetne inteligencije većinom je vezana uz sigurnost, a isto tako s načinom ponašanja u prometu jer ćemo na temelju prikupljenih podataka znati kako netko vozi, pa ćemo potkrepljivati one koji voze pozitivno, dobivat će nagrade za dobru, tj. sigurnu i odgovornu vožnju.

Startup Iddi formalno je osnovan kao tvrtka ove godine, no razvoj ideje krenuo je lani. Trenutačno nas je devet u timu. Što se tiče financiranja projekta, u pitanju su vlastiti udjeli svih suosnivača, a trenutačno smo u proceduri potrage za financijama za proizvodnu verziju. Nikakve poticaje još nismo dobili. Bespovratna sredstva za projekte poput našeg iz fondova EU-a bila su raspisana za razdoblje 2016. – 2020., pa sada imamo svojevrsnu rupu za apliciranje na te fondove. Još se nije oformio novi krug potpora. No, strpljivo čekamo da se sve to definira i spremni smo se prijaviti u novom krugu, ističe Šimatović.

Planiramo nova zapošljavanja kad ćemo se početi širiti, tj. kad krenemo s poslom, ali sada nismo u tim mogućnostima, tako da svi u tvrtki trenutačno volontiramo. Želimo svoj projekt brendirati kao hrvatski proizvod i potruditi se da tako i ostane, i trudit ćemo se dobiti što bolju potporu od države kao bismo i ostali hrvatski proizvod. No, što se tiče koncepta, ne znači da se nećemo širiti i izvan Hrvatske. Imamo i želju dokazati stranim tvrtkama da i mi iz Hrvatske možemo konkurirati. Kroz idućih pet godina planiramo se proširiti u Europi kao isključivo turistički proizvod sa sve tri naše komponente. Suradnja s turističkim zajednicama svakako je u planu. U početku je planirana kroz pružanje informacija s njihove strane, a kako bismo sve pripremili za krajnje korisnike, zaključili su Ivan Šimatović i Nikolina Tarnovski.

Objavljeno 11. prosinca 2020. Sva prava pridržana ©poslovniFM