Omišalj/Zagreb, 27. studenoga 2022. (GIA) – JANAF-ov Terminal Omišalj posjetili su 27. listopada 2022. godine članovi MOIG-a (Mediterranean Oil Industry Group) koji su u Hrvatskoj boravili na Generalnoj skupštini i radionici.

Predstavnike naftnih kompanija članica MOIG-a primio je Upravitelj Terminala Omišalj Bruno Janković te im kroz prezentaciju i obilazak Terminala predstavio transportno-skladišni sustav JANAF-a i ulogu Terminala Omišalj u JANAF-ovom sustavu.

Uz redovnu godišnju skupinu, u sklopu ovogodišnjeg susreta članica naftnih kompanija mediteranskog područja održana je radionica o povećavanju spremnosti i odaziva u slučaju akcidenata na području Mediterana.

MOIG je udruženje naftnih kompanija osnovana s ciljem podrške i poticanja kontinuiranog poboljšanja sposobnosti pružanja djelotvornih odgovora i reakcija na akcidente kroz uzajamnu regionalnu suradnju. Naftne industrije koje se nalaze na području Mediterana pod okriljem MOIG-a djeluju od 1995. godine, a JANAF d.d. stalni je član od 2003. godine.

Izvor i foto: Janaf

Objavljeno 29. listopada 2022. Sva prava pridržana PoslovniFM.