Zagreb, 24. siječnja 2024. (GIA) – Grupa KONČAR već dugi niz godina pruža aktivnu podršku domaćoj zajednici u vidu društveno-odgovornog djelovanja i donacija potrebitima. Tako je i ove godine povodom 103. obljetnice poslovanja upućena posebna donacija udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju – Vukovarski leptirići, u znak podrške kampanji „Budi moja krila“. Cilj kampanje je prikupljanje financijskih sredstava za nastavak rada poludnevnog boravka namijenjenog djeci s teškoćama u razvoju te djeci iz socijalno ugroženih i disfunkcionalnih obitelji. Uz Vukovarske leptiriće, KONČAR je podržao i Zagrebački računalni savez doniranjem novih prijenosnih računala, a obnovljen je i proširen Sporazum s Tehničkim veleučilištem u Zagrebu kojim će se i nadalje osigurati tradicionalne nagrade najboljim studentima pod geslom Najbolja investicija je investicija u ljude.

Prepoznatljivost KONČARA kao iznimno posvećenog i predanog člana domaće zajednice izgrađena je dugogodišnjom tradicijom humanitarnog djelovanja u svim krajevima Hrvatske. Nakon prošlogodišnjeg obilježavanja Dana KONČARA donacijama za Dječji odjel Opće bolnice Gospić i Udrugu djece s poteškoćama u razvoju Pčelice iz Gospića, na red je došla i zajednica grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije, gdje je KONČAR i u listopadu prošle godine proveo značajnu akciju pošumljavanja.

Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Vukovarski leptirići“ dobrovoljna je, nevladina i neprofitna udruga djece s teškoćama u razvoju, njihovih roditelja, članova njihovih obitelji, skrbnika i ostalih građana sa socijalno-humanitarnim ciljem, koji svojim radom žele pomoći unaprjeđivanju kvalitete života djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji. Udruga djeluje na području grada Vukovara, Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije i Republike Hrvatske. Donacijom KONČARA za kampanju „Budi moja krila“ podržat će se i rad terapeuta te nastavak rada pedagoga u svrhu unaprjeđenja njihove kvalitete života djece i njihove bolje integracije u zajednicu.

Kao jedan od najvećih domaćih poslodavaca, KONČAR ponosno ističe i svoje čvrste veze s akademskom zajednicom, koju partnerskim odnosom njeguju već više od sedam desetljeća. Rođendan KONČARA prigoda je i za potvrdu nastavka tradicije nagrađivanja najboljih studenata s Tehničkog veleučilišta u Zagrebu pod geslom Najbolja investicija je investicija u ljude te je potpisan Aneks Sporazumu o poslovnoj suradnji ovih dvaju partnera.

Zahvalu u ime svih studenata TVZ-a koji su dosad primili vrijedne i poticajne nagrade za svoj izniman uspjeh tijekom studiranja KONČARU je uputila i dekanica Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Jana Žiljak Gršić. „Tehničko veleučilište u Zagrebu poseban značaj daje suvremenom stručnom obrazovanju s modernom tehnologijom u laboratorijima i stručnoj praksi studenata. Upravo nam je zbog toga bitna suradnja s KONČAROM kao liderom u području elektroenergetike s dugogodišnjim iskustvom u području istraživanja, razvoja i proizvodnje“, istaknula je.

Istovremeno je nastavljena i suradnja sa Zagrebačkim računalnim savezom donacijom u informatičkoj opremi, kojom je novim prijenosnim računalima opremljena učionica u Centru mladih programera.

 „Kao nositelj domaće industrije te samim time i društveno-gospodarskog razvoja Republike Hrvatske, imamo dužnost, želju i potrebu svoj uspjeh podijeliti sa zajednicom diljem Lijepe naše – i to upravo s onima koji su u najvećoj potrebi. U tom pogledu, našu posebnu pozornost imaju upravo djeca i mladež te smo iznimno zahvalni na prilici da ove godine podržimo sve ove vrijedne inicijative. Čvrsto vjerujemo kako ulaganjem u lakše i sigurnije odrastanje djece te kvalitetnije obrazovanje mladih kao društvo stvaramo najbolji mogući zalog za svjetliju i uspješniju budućnost naše zemlje“, poručio je u prigodi obilježavanja Dana KONČARA mr.sc. Gordan Kolak, predsjednik Uprave KONČARA.

Izvor i foto: Millenium promocija/Končar

Objavljeno 24. siječnja 2024. Sva prava pridržana PoslovniFM.