Osijek/Vinkovci, 6. lipnja 2024. (GIA) – Tvrtka Solaris Pons pustila u rad 1000.-tu sunčanu elektranu. SE Dilj Našice snage je 990kW, nalazi se u Našicama, investitor je Dilj d.o.o. te je namijenjena za vlastite potrebe s predajom viška električne energije u mrežu.

Solaris Pons d.o.o. osnovan je 2013. godine u Osijeku, a trenutno u grupi zapošljavamo više od 100 zaposlenika.  Djelatnosti Solaris Pons grupacije su: projektiranje, financiranje, gradnja i održavanje tehnologija obnovljivih izvora energije po sistemu ključ u ruke. Naši klijenti su: opće bolnice, zdravstveni centri, škole, vrtići, proizvodni objekti, industrijske dvorane, trgovački centri, fizičke osobe i mnogi drugi, suradnje ostvarujemo diljem Republike Hrvatske. Naš fokus je na solarnim projektima, baterijskim sustavima za skladištenje energije i mreže punionica za električna vozila.

Puštanjem u rad 1000.-te elektrane ukupna instalirana snaga sunčanih elektrana je 47 MW na što smo iznimno ponosni. Zahvaljujemo našim vrijednim zaposlenicima koji su pridonijeli ovim velikim brojkama ali i našim klijentima na uspješnim suradnjama. Veselimo se novim izazovima, navodi se u priopćenju kojeg potpisuje Jurica Gorup, direktor Solaris Ponsa.

Izvor i foto: Solaris Pons

Objavljeno 6. lipnja 2024.