„Mislite na nas – mi brinemo o Vašoj sigurnosti!

Zagreb, 17. ožujka 2020. (HCŽ) – Upućujemo apel javnosti da sada, kada su u tijeku izvanredne okolnosti zbog širenja korona virusa, mislite na zaštitarke i zaštitare koji obavljaju svoje posloveu zdravstvenim ustanovama, javnim prostorima, na ulazima objekata u koje odlazite te mnogim drugim mjestima kojima se krećete.

Oni brinu o Vašoj sigurnosti, sigurnosti objekata koje štite te cjelokupnog društva, 24 sata dnevno, dodatno se izlažući riziku od potencijalne zaraze aktivnim virusom.

Ovim putem Vas molimo za povećano strpljenje i razumijevanje prilikom dolazaka u štićene prostore i da se pridržavate slijedećih preporuka u cilju osobne zaštite zaštitarki i zaštitara:

– držite razmak od 1.5 metar prilikom razgovora

– zaštitarke i zaštitari mogu obavljati samo poslove koji su propisani zakonom o privatnoj zaštiti

–  zaštitarke i zaštitari  u svom radu koriste osobnu zaštitnu opremu  (maske, rukavice, sredstva za dezinfekciju)

– izbjegavajte nepotrebne socijalne kontakte kad god je to moguće

– prilikom kihanja i kašljanja potrebno je usta prekriti maramicom ili savijenim laktom.

Preko 15. 000 zaštitarki i zaštitara u tjelesnoj i tehničkoj temeljem posebnih ovlasti svakodnevno brinu o Vašoj sigurnosti u javnim prostorima te su prvi kontakt prilikom Vašeg ulaska u brojne tvrtke i institucije.

Oni svoj posao obavljaju u smjenama od 12 sati i odgovaraju na sve vrste rizika s kojima se susreću. Oni su lice i duša privatne zaštite.

Zaštitarke i zaštitari u tjelesnoj i tehničkoj zaštiti mogu biti Vaši roditelji, susjedi, prijatelji ili poznanici te obavljajući svoj primarni posao, imaju veoma važnu ulogu u prevenciji i borbi protiv koronavirusa.