Split, 23. ožujka 2023. (GIA) – Praznik ljepote na Prazniku cvijeća u Splitu! Dioklecijanovi podrumi u Splitu bljesnuli su ljepotom na prvoj Reviji frizura u okviru 46. Praznika cvijeća, tradicionalne manifestacije koja se ovaj tjedan održava u Splitu, u organizaciji Udruženja obrtnika Splita.

Osam splitskih frizerskih salona i Obrtnička škola u Splitu predstavilo se brojnoj publici, a uz ugodnu konferansu voditeljice Sandre Barčot, ženski i muški modeli svih generacija, prošetali su sigurno modnom pistom poput profesionalaca, noseći zanimljive frizure. Splitske obrtnice bile su vrlo vrijedne, ali i kreativne, spajajući drevnu prošlost i modernu sadašnjost.  Tako su frizure bile inspirirane davnim razdobljem antike, rimskog doba, sve do ovoga modernog doba koji nudi nove izazove i u svijetu ljepote. S obzirom na to da se sve održava uz Praznik cvijeća i cvijeće je bilo motiv za dio frizura, a posebnu pažnju i pljesak publike izazvali su oni najmlađi modeli s košarama cvijeća.

Uz dugi pljesak i ovacije publike najbolji dokaz uspješne modne revije bila su ozarena lica svih sudionika, a posebno organizatorice Sanje Amižić, predsjednice Sekcije frizera pri Cehu frizera, kozmetičara i pedikera Udruženja obrtnika Split, kao i Vilima Buljevića, predsjednika Udruženja obrtnika Split.

Prepuna velika dvorana u Dioklecijanovim podrumima doista je bila pretijesna za sve koji su htjeli vidjeti reviju frizura pa se nadamo da će već sljedeće godine vrijedne obrtnice izabrati neku prostraniju lokaciju za još jedan praznik ljepote na Prazniku cvijeća.

Autorica i foto: Ojdana Koharević

Objavljeno 23. ožujka 2023. Sva prava pridržana PoslovniFM.