CAMBRIDGE, Engleska/Zagreb, 14. prosinca 2022. (GIA) – Jagex, vodeći razvojni programer i izdavač igara, najavio je danas akviziciju Gamepiresa, vrlo uspješnog zagrebačkog studija za razvoj igara od 50+ iskusnih programera, s najpoznatijim proizvodom SCUM.

Osnovan 2010, Gamepires je neovisni programer koji je lansirao SCUM do velikog uspjeha kod kritičara i zajednice 2018., s više od 3 milijuna prodanih primjeraka i dosljednim mjestom u Steamovih Top 100 najigranijih igara.

Gamepiresov i Jagexov pristup, kako je objavio suosnivač Gamepiresa Andrej Levenski, omogućit će SCUM-u da ostvari svoj puni potencijal s izdanjem 1.0 za više platformi u budućnosti. Jagex, poznat po uspjehu svoje franšize RuneScape, koristit će svoju duboku stručnost u igrama koje pokreće zajednica i svoju platformu kao međunarodni izdavač kako bi ubrzao SCUM, podigao ga na višu razinu, kao vodeći naslov za preživljavanje u otvorenom svijetu.

U Jagexovoj objavi, u kojoj se ne navode potankosti transakcije i suradnje, navodi se i da Jagex zapošljava više od 450 ljudi u svom sjedištu u Cambridgeu.

Izvor: Jagex/Gamepires

Objavljeno 14. prosinca 2022. Sva prava pridržana PoslovniFM.