Zagreb, 5. prosinca 2022. (GIA) – Održanim međunarodnim sajmovima poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije – CroAGRO te sajmovima hrane i zdravog življenja, Zagrebački velesajam zaokružio je  svoju poslovnu godinu.

Impresivan završetak u brojkama glasi – šest paviljona, 16.000 četvornih metara izložbenog prostora uz sudjelovanje izlagača iz 21 zemlje te 200 sati popratnog edukativnog i zabavnog programa.

Brojni izlagači i posjetitelji izrazili su zadovoljstvo zbog ponovnih susreta “licem u lice” što pokazuje da upravo ovi susreti uživo na sajmovima odolijevaju svim suvremenim tehnologijama marketinga, prodaje i komuniciranja.

Sve najbolje u poljoprivredi, podsjetimo, smjestilo se u paviljone Velesajma. Tako se, među ostalim, premijerno moglo vidjeti nove modele traktora i to od velikih do voćarskih, najnovije alate iz svijeta vinogradarstva, sve ono što je potrebno jednom malom obiteljskom gospodarstvu ali i velikim proizvođačima.

Za vrijeme trajanja sajmova, prodano je na izložbenim prostorima više modela traktora i najsuvremeniji plug, a svima onima kojima je to danas možda bilo nedostižno, mogli su dobiti besplatne informacije i upute kako do kreditnih linija za tu namjenu.

Sajmove čiji je osnovni smisao promoviranje poljoprivrede i zdravih stilova života te poticanje interesa za odabir zanimanja u poljoprivredi,  kroz pokroviteljstvo su podržali predsjednik Sabora Republike Hrvatske, Ministarstvo poljoprivrede RH i Grad Zagreb. Partneri sajma su bili Hrvatska poljoprivredna komora, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, Agronomski fakultet iz Zagreba i Fakultet agrobiotehničkih znanosti iz Osijeka.

S Agronomskog fakulteta na ovogodišnje je sajmove stigla i priča o tamošnjem revolucionarnom otkriću – superkapsuli za stvaranje biofunkcionalne hrane koja ima izvrsne učinke na naše zdravlje.

Spoj mirisa eteričnih ulja i neodoljivih delikatesa svima je bio siguran znak da ulaze u paviljone Sajmova hrane i zdravog življenja. Uređaji za pripremu zdrave hrane, sokovnici, velika ponuda voda, zimnica, prirodna kozmetika, alternativne metode liječenja, besplatne masaže i kušanje proizvoda označenih najboljim oznakama kvalitete – okupljali su već uobičajeno veliki broj posjetitelja.  

U sklopu sajmova održane su i brojne međunarodne konferencije i prezentacije. Izdvajamo kongres o znanstvenim dokazima u nekonvencionalnoj medicini Hrvatskog udruženja za prirodnu energetsku i duhovnu medicinu, stručni seminar na temu inovativnih tehnologija za poljoprivredu i prehrambenu industriju kojeg su pripremili ITA Agencija u suradnji s Veleposlanstvom Italije u RH i poslovno događanje „Roadshow Croatia/Portugal“ u organizaciji portugalskog poslovnog udruženja Nersant. Tijekom četiri sajamska dana ovdje je bilo i najveće nutricionističko savjetovalište.

Ulaz na sajam je bio 20 kuna, a ovo je izvrsna prilika i za najavu novog izdanja ovih sajmova, iduće godine u terminu od 30. 11. do 03. 12.

Izvor i foto: Zagrebački velesajam

Objavljeno 5. prosinca 2022.