Zagreb, 28. siječnja 2021. (Akterpublic) – Akterpublic, jedna od vodećih hrvatskih agencija za tržišno komuniciranje, godinu je započela u znaku velike obljetnice – punih 25 godina kontinuiranog i uspješnog agencijskog poslovanja.

Osnovana 1995. godine, sa sjedištem u Zagrebu, Akterpublic jedna je od većih agencija koja pruža full service uslugu. Od samog pristupa klijentima kroz client service i account management, preko dizajnerskih priprema i rješenja, video i audio produkcije, planiranja zakupa medija na digitalnim kanalima, televiziji, printu, radiju te vanjskom oglašavanju, istraživanja tržišta i kreiranja medijskih, marketinških i komunikacijskih strategija, pa sve do vođenja i oglašavanja na društvenim mrežama, odnosa s javnošću te organizacije raznih evenata.

Akterpublic je također i jedna od rijetkih agencija na tržištu koja posjeduje vlastiti ”IN HOUSE” audio/video studio.

S više od 40-tak stalno zaposlenih stručnjaka s dugogodišnjim iskustvom, agencija je aktivno prisutna ne samo na domaćem, već i na regionalnom tržištu. Stvarajući strateške i inovativne projekte na online i offline platformama, Akterpublic bilježi iskustvo poslovanja s različitim kategorijama oglašivača. U punih 25 godina poslovanja ostvarene su suradnje s više od 400 domaćih i stranih klijenata.

„Akterovci“, kako vole sebe nazivati, kažu da je svaki novi projekt novi izazov za kojeg  se uvijek nastoje razviti drugačiji i inovativni komunikacijski koncept i marketinšku strategiju.

Može se reći da je Akterpublic agencija po mnogo čemu prva. Agencija je organizirala otvorenje prve Lesnina trgovine u Hrvatskoj, prvi Baumax i prvi Mercator u Hrvatskoj.  U 2003. organizirali su jedan od najvećih PWG-a u Hrvatskoj za Pampers, pri čemu je podijeljeno za tada respektabilnih 6000 nagrada! U 2008. agencija je organizirala rođendansku zabavu u čast Japanskog cara i još uvijek čuva njegovo pismo zahvale! Na zgradi Umjetničkog paviljona u Zagrebu Akterpublic je 2011. godine napravio najveći 3D mapping u Hrvatskoj.

Idejnim konceptom i realizacijom izložbe te svečanom večerom na kojoj je sudjelovao veliki broj poznatih osoba iz javnog i političkog života, Akterpublic je osmislio i organizirao proslavu 40. godina djelovanja Hrvatske lutrije. Na glamurozan način agencija je obilježila i 110 godina postojanja Hrvatskog autokluba organiziravši svečanu večeru koju je otvorio visoki uzvanik, predsjednik FIA-e Jean Todt.

Mnoge uspješne i prepoznatljive kampanje kriju se unutar 25 godina djelovanja Akterpublica, baš kao i priznanja. Jedno od njih je i mjesto u finalu kategorije Best social MIXX natjecanja 2018. godine na Danima komunikacija za kampanju Dechatlona na društvenim mrežama.

„Ponosni smo na svaki do sada realizirani projekt i spremni smo na svaki novi izazov koji je pred nama. Jer, mi izazove jako volimo i znamo im se prilagoditi. Puno smo radili, puno smo učili i usavršavali se. Nastojimo u suradnji s našim klijentima uvijek biti korak ispred drugih, pa i ispred vremena, i zajedno se pozicionirati među tržišne lidere.“, naglašavaju u Akterpublicu.