Kalinovec, 28. siječnja 2021. (Komunikacijski laboratorij) – Tvrtka Rasco, jedna od vodećih europskih proizvođača opreme za održavanje komunalne infrastrukture, u svom pogonu u Kalinovcu krajem prošle godine završila je izgradnju dvije nove zgrade. Radi se o hali u koju je smješten dio proizvodnje i zgradi uprave čime je kompanija završila najveći investicijski ciklus u svojoj povijesti. Ukupna vrijednost projekta koji je trajao tri godine i uključivao je izgradnju još jedne hale otvorene početkom 2019., iznosila je preko 46,3 milijuna kuna, od čega je 14,9 milijuna predviđeno za sufinanciranje kroz Europski fond za regionalni razvoj.

Zadržavanje konkurentnosti na globalnom tržištu zahtijeva stalna ulaganja u znanje, ljude i proizvodne kapacitete. Povećanjem proizvodnog prostora tvrtke za 60 posto, nabavom najmodernijih strojeva za CNC obradu metala, robotsko zavarivanje i površinsku zaštitu te edukacijom postojećih i novih zaposlenika za korištenje novouvedenih tehnologija, tvrtka je u potpunosti spremna za izazove koje pred nju stavljaju kupci, globalni konkurenti i tržišta na kojima posluje – navodi predsjednik uprave Ivan Franičević dodajući kako ga posebno veseli što su unatoč svim lanjskim izazovima, investicijski ciklus uspjeli završiti u godini u kojoj je tvrtka obilježila 30. godina poslovanja.

Novi pogoni ukupne unutarnje površine od 5000 četvornih metara, te vanjskih 17.500 m2, omogućuju kvalitetniju pripremu proizvodnje, skladištenje repromaterijala te optimizaciju proizvodnog procesa izrade komponenti za njihove proizvode koji se koriste za održavanje prometnica u preko 40 zemalja na pet kontinenata. Tvrtka je 2019. predstavila prvu hrvatsku cestovnu čistilicu Lynx i trenutno radi na prototipu električne verzije i testne serije vozila.

Pozivamo vas da pogledate kako izgledaju prošireni pogoni tvrtke Rasco koja zapošljava više od 400 ljudi i 80 posto prihoda ostvaruje iz izvoza.

Link na video:

Video Tour: New Production Hall & Office Building – Rasco – YouTube