Zagreb, 14. prosinca 2020. – Božićni i novogodišnji blagdani radosno je doba godine za sve nas, a osobito za našu dragu dječicu. To je za njih vrijeme darivanja i obiteljskog druženja, ali i vrijeme susreta s Djedom Mrazom. Kako ove godine moramo paziti jedni na druge, osobni susreti sa najdražim Djedicom nažalost će izostati. Ili ipak ne?

U želji da doskočimo ovoj iznimnoj situaciji, te i ove godine našim najmlađima omogućimo susret sa Djedom Mrazom pokrenuli smo projekt “Priče Djeda Mraza” , te izradili internet stranicu www.pricedjedamraza.com.  Na toj web stranci sva će djeca moći gledati blagdanske video priče koje će im ispričati Djeda Mraz (Krunoslav Čolo, animator godine 2019. po izboru HTZ-a), a pripremili smo im i nekoliko dječjih animacija, Djedove personalizirane čestitke, galeriju za njihova pisama i crteže te osigurali i mogućnost online susreta sa Djedom Mrazom.

Svakog tjedna objavljivat ćemo priče, Djed Mraz će pročitati nekoliko pisama i predstaviti najljepše dječje crteže. Djeca će moći Djedu Mrazu pisati pisma, te ih poslati putem web stranice, ali i putem Rudolf Expressa – posebne blagdanske pošte Djeda Mraza čiji sandučić ćemo postaviti na Korzu u Varaždinu.

Ponosni pokrovitelj projekta je Grad Varaždin koji je, svoj djeci, omogućio nezaboravne blagdanske doživljaje i lijepe uspomene.

Nadamo se da ćete u ovom projektu „Priče Djeda Mraza“ prepoznati priliku da zajedno djeci ostvarimo blagdansko ozračje uovim  izazovnim danima za sve nas, te da ćemo zajedno našoj dječici omogućiti da i ove godine dožive „pravog“ Djeda Mraza i čaroliju darivanja.