Zagreb, 22. veljače 2023. (GIA) – Philip Morris International (PMI) imenovao je Branislava Bibića na poziciju Potpredsjednika za regiju Subsaharska Afrika sa sjedištem u Cape Townu. Bibić je u sklopu nove funkcije odgovoran za transformaciju i izgradnju PMI poslovanja u ovoj brzo rastućoj regiji koja obuhvaća preko četrdeset tržišta. Na novu dužnost, koju je preuzeo početkom veljače, Bibić prelazi s pozicije Generalnog direktora za Jug Afrike.

“Zahvaljujući iskoracima s našim bezdimnim proizvodima, Philip Morris International je danas mnogo više od duhanske kompanije i osjećam se privilegirano što mogu sudjelovati u ovoj impresivnoj transformaciji temeljenoj na znanosti i inovacijama. Naša strategija zamjene cigareta IQOS-om i drugim bezdimnim proizvodima smanjenog rizika je posebno ambiciozna na Subsaharskim tržištima u razvoju, ali PMI posjeduje tehnologije, brendove, komercijalni know-how i resurse potrebne za suočavanje s ovim izazovom. Počašćen sam ovim imenovanjem i radujem se suradnji s talentiranim timovima širom kontinenta na ostvarivanju naše dugoročne vizije Afrike bez duhanskog dima.”, izjavio je Bibić povodom imenovanja.

Branislav Bibić, bivši Predsjednik Uprave Philip Morris Zagreb, ostvario je bogatu međunarodnu karijeru u PMI-u, gdje je nakon odlaska iz Hrvatske vodio tržišta i globalne funkcije u Švicarskoj, Rumunjskoj i Južnoj Africi. Prije nego se pridružio PMI-u, Bibić je karijeru razvijao u Atlantic Grupi i Njemačkoj fondaciji Friedrich Naumann Stiftung. Završio je Zagrebački Fakultet strojarstva i brodogradnje, magistrirao europske studije na College d’Europe te magistrirao poslovno upravljanje na sveučilištu Oxford.

Izvor: Komunikacijski ured/Philip Morris International

Objavljeno 22. veljače 2023. Sva prava pridržana PoslovniFM.