Varaždin, 16. veljače 2021. (Vindija) – Nadzorni odbor Vindije imenovao je novu upravu koju čine Tamara Drk-Vojnović, Dubravka Drk-Mravlinčić, Saša Vojnović i Alan Mravlinčić, a za predsjednika je izabran dosadašnji član uprave i direktor komercijalnog sektora, Nenad Klepač. Riječ je o iskusnom menadžeru koji je čitavu karijeru, više od 30 godina proveo u Vindiji.

Novoizabrani tim nastavit će upravljati sustavom koji danas objedinjuje ukupno 13 tvrtki članica te broji oko 3.700 zaposlenih.

Povodom imenovanja predsjednikom Uprave Nenad Klepač najavio je nastavak razvoja i ostvarenja vizije prehrambenog lidera te istaknuo važnost iskusnog i stručnog tima u upravljanju poslovnom grupom regionalnog značaja.

“Vindija je danas u nacionalnim i regionalnim razmjerima sinonim za kvalitetu, kontinuitet i višedesetljetnu tradiciju, a među prioritetima držimo očuvanje domaće poljoprivredne i prehrambene proizvodnje. Tim putem nastavit ćemo ostvarivati viziju moderne, konkurentne, inovativne prehrambene kompanije” izjavio je Nenad Klepač.

Vindija je 1959. započela s radom kao mala gradska mljekara koja je u idućih šest desetljeća izrasla u jednu od vodećih prehrambenih kompanija u Hrvatskoj i regiji.

Danas je Grupa Vindija jedna od najvećih domaćih i regionalnih prehrambenih industrija koja objedinjuje ukupno 13 tvrtki članica, od kojih se sedam nalazi u Hrvatskoj (Vindija, Koka, Vindon, varaždinska pekarnica Latica, riječka industrija ViR, županjska mljekara Novi Domil  i Vindija trgovina).

Grupa danas broji 3.663 zaposlenih te surađuje s 1.373 kooperanata od kojih otkupljuje brojlere, kravlje, kozje i ovčje mlijeko, te druge sirovine za proizvodnju visokokvalitetnih domaćih prehrambenih proizvoda s potpisom Kvaliteta Vindija.