ZAGREB, 8. srpnja 2021. (Hanfa) – Na današnjoj sjednici Upravnog vijeća Hanfe doneseno je rješenje kojim se društvu SPAN odobrava jedinstveni prospekt za javnu ponudu do 578.200 redovnih dionica ukupne nominalne vrijednosti 5.782.000 kuna i za uvrštenje na uređeno tržište 1.960.000 redovnih dionica ukupne nominalne vrijednosti 19.600.000 kuna.

Riječ o uvrštenju prvih tehnoloških dionica za trgovanje na domaćem tržištu nakon punih 18 godina, kada su u srpnju 2003. na tadašnju javnu kotaciju Zagrebačke burze uvrštene dionice Ericssona Nikole Tesle. SPAN je jedna od vodećih hrvatskih IT kompanija koja želi izlaskom na domaće uređeno tržište kapitala omogućiti nastavak širenja svog poslovanja. Dionice će biti uvrštene na Službeno tržište Zagrebačke burze.

U posljednjih godinu dana pet je novih izdavatelja u Hrvatskoj uvrstilo svoje vrijednosne papire na Zagrebačku burzu. Posljednje uvrštenje dionica ukazuje da postoji interes rastućih i perspektivnih kompanija da kroz domaće uređeno tržište kapitala financiraju nove investicije te da se izlaskom na burzu dodatno žele izložiti većoj transparentnosti prema svim dionicima i to ne samo financijskog poslovanja već i njihovog korporativnog upravljanja.

Na današnjoj sjednici Upravno vijeće Hanfe donijelo je i rješenje kojim se društvu MERITUS ULAGANJA odobrava pojednostavljeni prospekt u vezi s javnom ponudom najmanje 122.000, a najviše 140.000 redovnih dionica, izdanih na ime, u nematerijaliziranom obliku, bez nominalnog iznosa i uvrštenjem na uređeno tržište najmanje 122.000, a najviše 140.000 redovnih dionica, izdanih na ime, u nematerijaliziranom obliku.
Više detalja o navedenim, ali i o svim drugim odlukama s današnje sjednice Upravnog vijeća Hanfe potražite ovdje.