Split, 24. ožujka 2023. (GIA) – Ugledni financijski magazin Global Finance proglasio je OTP banku najboljom bankom u Hrvatskoj, a OTP grupu najboljom financijskom grupacijom u Srednjoj i Istočnoj Europi. Među TOP 30 banaka u regiji najboljima su proglašene i OTP banka u Mađarskoj te članice grupe: OTP Bank u Rumunjskoj, SKB u Sloveniji te CKB u Crnoj Gori.

Ovo veliko priznanje nagrada je za dugogodišnji rad i predanost u širenju i optimiziranju aktivnosti u regiji te praćenje tržišta i njihovih potreba. Prepoznavanje najboljih banaka u pogledu usluga, stabilnosti i institucionalnog znanja izrazito je važno u ovom izazovnom vremenu, poručuju iz Global Financea. Kriteriji za odabir najboljih za ovu prestižnu titulu bili su objektivni i subjektivni. Objektivni kriteriji uključuju rast imovine, profitabilnost, zemljopisni doseg, strateški odnosi, razvoj novog poslovanja i inovacije u proizvodima. Subjektivni kriteriji se temelje na mišljenjima analitičara kapitala, analitičara kreditnog rejtinga, bankarskih konzultanata i drugih uključenih u praćenje trendova u financijskoj industriji.

U vremenu u kojemu se suočavamo s brzim razvojem i mnogim gospodarskim izazovima važno je razboritim upravljanjem ostvariti stabilnost i klijentima osigurati pouzdane i pristupačne proizvode i usluge kojima mogu ostvariti svoje poslovne i privatne planove. Podjednako je važno razviti visoku prilagodljivost, fleksibilnost i prilagodbu promjenama, od digitalno-tehnoloških do društvenih. Raduje nas što smo u tome očito uspješni, ne samo prema mišljenju naših klijenata i poslovnih partnera, nego što to prepoznaju i međunarodni stručnjaci i analitičari. Posebno je važno što smo ovu titulu zaslužili u vremenu uvođenja eura koji je bio najzahtjevniji poduhvat za banke u Hrvatskoj. Taj uspjeh su na svojim ramenima iznijele kolegice i kolege iz OTP banke.“ rekao je Balázs Békeffy, predsjednik Uprave OTP banke.

Izvor i foto: OTP banka

Objavljeno 24. ožujka 2023. Sva prava pridržana PoslovniFM.