Zagreb, 21. listopada 2021. (GIA) – Na Zagrebačkom velesajmu otvorena je AMBIENTA, 48. međunarodni salon namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije. Time ZV, nakon 18 mjeseci zabrane rada, pokreće sajamsku poslovnu aktivnost planiranu do lipnja iduće godine.

Sa sadržajnim fokusom na unutarnjem uređenju, dizajnu i pratećoj industriji, Salon je odlično mjesto za inspiraciju u uređenju doma kao i za redizajn postojećih prostora. Povrh svega posebna cjelina – Design Zona predstavlja dizajnerske novitete u izradi namještaja, dok prateća izložba umjetnina –  Art Fair Zagreb donosi umjetničku nadogradnju djelima slikara, kipara i fotografa. U sklopu Salona posebno je zastupljen i Horeca, segment industrijskog programa opreme.

Dr.Dina Tomšić, direktorica Zagrebačkog velesajma ističe da “Ambientu vide kao pokret za hrvatsku drvnu industriju, komunikacijsku platformu i summit povezanih industrija koje se bave svim aspektima stanovanja, od izgradnje, do opremanja i uređenja objekta, preko dizajna, umjetnosti, kao i posebne ponude uređaja za kućanstvo i ugostiteljsko-uslužnu djelatnost”.

Dr.sc. Luka Korlaet, zamjenik i izaslanik gradonačelnika grada Zagreba na otvorenju je izjavio: „Iako su se na sajmu nametnuli neki novi uvjeti održavanja vjerujem da ćete vidjeti da nisu bitno utjecali na njegovu kvalitetu jer se Zagrebački velesajam potrudio da programski i sadržajno bude zanimljiv kao što je bilo prijašnjih godina. Sajam Ambienta je jedan od najvažnijih nacionalnih događaja za drvnu industriju u Hrvatskoj, ali i za naše ukupno gospodarstvo. Potičući rast proizvodnje i izvoza i ukupnih aktivnosti ove industrijske grane te domaćih noviteta i suvremenih tehnoloških rješenja u industriji gotovih proizvoda od drva kroz godine se pozicionirala kao lider u ovom dijelu Europe.“

Ambientu je svečano otvorila mr.sc. Marija Vučković, ministrica poljoprivrede Republike Hrvatske istaknuvši pri tome neke statističke podatke:„Vrijednost proizvodnje u ovom sektoru je gotovo 14 milijardi kuna i to je vrlo važna i strateška grana. Najviše od svega njezin strateški značaj za Hrvatsku dokazuju sami drvoprerađivači i proizvođači namještaja sa iskazanom vrijednošću proizvodnje s činjenicom da preko 11% zaposlenih u prerađivačkoj industriji jesu zaposleni u drvoprerađivačkoj industriji i industriji s činjenicom da unatoč nepovoljnim okolnostima izvozni napori rezultiraju plodom i s činjenicom da je udio ove industrije u prerađivačkoj industriji hrvatskog gospodarstva gotovo 8%.

„Ambienta je pozicionirana kao utjecajno okupljalište subjekata iz drvno prerađivačke industrije i industrije namještaja: proizvođača, stručnjaka, dizajnera, arhitekata, znanstvenika, poslovnih ljudi, trgovaca, specijaliziranih medija, ali i krajnjih potrošača.“, naglasila je Nada Banek, voditeljica Ambiente.

paviljonu 5 na 6.500 kvadrata izložbenog prostora svoje proizvode i usluge prezentirat će 125 izlagača iz 9 zemalja.

Ambienta je otvorena do nedjelje, 24. listopada. Radno vrijeme Salona je od 10,00 do 19,00 sati.

ULAZ NA SAJAM JE SLOBODAN uz predočenje EU digitalne COVID potvrde ili važećeg negativnog testa (PCR do 72 sata, brzi antigenski do 48 sati). Djeca do 12 godina starosti ulaze bez ograničenja.

Izvor: ZV

Objavljeno 21. listopada 2021. Sva prava pridržana PoslovniFM