ZAGREB, 1. rujna 2021. – Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) na današnjoj je sjednici donijelo rješenje kojim se društvu SPIN VALIS d.d. iz Požege odobrava prospekt u vezi s uvrštenjem 65.706 redovnih dionica, oznake vrijednosnog papira SPNV-R-A, na uređeno tržište Zagrebačke burze d.d., segment Redovito tržište. To je peti po redu odobreni prospekt uvrštenja dionica na Zagrebačku burzu d.d. od početka ove godine, odnosno jedanaesti od početka 2020., što svjedoči o kontinuiranom porastu interesa društava za uvrštenja dionica na uređeno tržište.

Dionice su izdane na ime, u nematerijaliziranom obliku, nominalnog iznosa 440 kuna po dionici, ukupnog nominalnog iznosa 28.910.640 kuna. Odluku o uvrštenju dionica donijela je Glavna skupština društva održana u listopadu 2020. Najznačajnija djelatnost društva je proizvodnja namještaja, a prema navodima iz društva uvrštenje će omogućiti trgovanje dionicama te povećati transparentnost poslovanja.

SPIN VALIS Grupu čine društvo SPIN VALIS d.d. te dva društva-kćeri, VALIS FAGUS d.o.o. i SPIN VALIS INTERNATIONAL d.o.o. SPIN VALIS Grupa ima oko 450 zaposlenih te je najveći poslodavac u drvno-prerađivačkoj industriji u Požeško-slavonskoj županiji koji zapošljava 12,5 posto svih zaposlenih u prerađivačkoj industriji te županije. Unutar Grupe postoji zaokružen poslovni proces pa ona tako raspolaže pilanom, pogonom za proizvodnju elemenata, sušarom i parionom, tvornicom namještaja, pogonom za preradu drvnih ostataka u briket te bioenerganom za proizvodnju električne energije.

Uz tu na današnjoj sjednici doneseno je još nekoliko rješenja, a više detalja možete pročitati ovdje.

Izvor: Hanfa Foto: PoslovniFM

Objavljeno 1. rujna 2021. Sva prava pridržana PoslovniFM