Prag, 14. veljače 2022. (GIA) – PPF Grupa (PPF) objavljuje da je njezina podružnica CME Media Enterprises B.V. (CME) potpisala ugovor o preuzimanju 100% vlasništva u RTL Hrvatska d.o.o. (RTL Hrvatska), hrvatskoj komercijalnoj televiziji. Imovina je procijenjena na 50 milijuna eura. Kao dio transakcije CME je osigurao dugoročna prava na zadržavanje i
korištenje RTL brenda u Hrvatskoj.

CME trenutačno posjeduje i vodi poslovanje vodeće srednjoeuropske SVOD (usluga videa na zahtjev) platforme VOYO kao i pet vodećih televizija u Bugarskoj, Republici Češkoj, Rumunjskoj, Slovačkoj i Sloveniji. Ova transakcija podliježe uobičajenim uvjetima zaključenja uključujući dobivanje odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja i Agencije za elektroničke medije u Hrvatskoj. Zaključenje transakcije se očekuje sredinom 2022.

„PPF kao kompanija je uvijek otvoren prema zanimljivim idejama za rast i ulaganja, a vidimo da je Adria regija rastuća regija s iznimnim potencijalom. Imamo vrlo uspješnu operaciju s ProPlus-om u Sloveniji i vjerujem da ove dvije zemlje Adria regije mogu paralelno dobro raditi. Kao i na drugim tržištima i u Hrvatskoj ćemo se fokusirati na digitalizaciju i stvaranje lokalnog sadržaja nastavljajući se isticati po pluralističkom i visokokvalitetnom novinarstvu”, izjavio je Didier Stoessel, glavni izvršni direktor CME za Republiku Češku, Rumunjsku, Slovačku i Sloveniju.

PPF Grupa posluje u 25 zemalja, investirajući u više sektora, uključujući financijske usluge, telekomunikacije, medije, biotehnologiju, nekretnine i inženjering. Doseg PPF Grupe proteže se od Europe do Sjeverne Amerike i diljem Azije. Grupa posjeduje imovinu vrijednu 40,3 milijarde eura i zapošljava 80 tisuća ljudi diljem svijeta (30. lipnja 2021.)

CME vodi poslovanje televizija u Republici Češkoj, Rumunjskoj, Slovačkoj, Sloveniji i Bugarskoj te je jedna od vodećih kompanija u medijskoj i industriji zabave na području srednje i istočne Europe. CME emitira 33 televizijska kanala, zemaljska (free-to-air) i naplatna te doseže ukupno 45 milijuna gledatelja. CME također posjeduje SVOD platformu VOYO. Više informacija pronađite na www.cetv-net.com.

Izvor: PPF Grupa Foto: RTL Hrvatska

Objavljeno 14. veljače 2022. Sva prava pridržana PoslovniFM.