Zagreb, 23. rujna 2021. (GIA) – Završnica natjecanja društvenopoduzetničkih ideja Social Impact Award nikad nije bila neizvjesnija! Od 14. do 30. rujna traje online glasovanje zajednice za ovogodišnje SIA finaliste, a svoj glas možete dati svom favoritu prateći upute na službenoj stranici Social Impact Awarda.

Mladi Hrvati s inovativnim idejama pokušavaju osvojiti titulu projekta zajednice na međunarodnom natjecanju!

Pobjednici glasovanja publike, kao i one koje je odabrao žiri, bit će objavljeni  1. listopada.

Kako glasati?

  1. Na stranici https://croatia.socialimpactaward.net/ pregledajte videozapise ovogodišnjih finalista te dodajte svog favorita u polje za glasanje.
  2. Nakon toga, morat ćete se registrirati jednim klikom koristeći bilo koji profil s vaših društvenih mreža (Facebook, Google, Twitter).
  3. Možete glasovati samo jednom! Vaš glas vrijedi samo ako ste se uspješno registrirali putem neke od društvenih mreža.

Tko su finalisti?

Talentirani, mladi, poduzetni i ambiciozni – to je zajedničko svim finalistima natjecanja, a projekti koji su zaslužili svoje mjesto u završnici i za koje možete glasati su:

1000 vrećica = 1 razlog
Projekt koji spaja brigu za okoliš, brigu za starije i brigu za beskućnike. Ideja je da se plastične vrećice prenamjene kako bi se smanjio njihov opticaj u društvu; plastične vrećice se pletu na radionicama koje uključuju starije osobe; a finalan proizvod su podlošci za spavanje koje će biti distribuirani beskućnicima kako bi im se olakšalo dugotrajno izbivanje vani i ublažio utjecaj istog.

Aj na basket
Program koji je nastao zbog potrebe očvršćivanja međuljudskih odnosa i unapređenja šire zajednice uz promoviranje košarke kao zdravog načina života

Once upon a time in Croatia
Edukativna platforma koja pomaže kulturnim i povijesnim entuzijastima te zaljubljenicima u dobre priče i prirodu da bolje upoznaju sebe, svoje korijene i narodnu mudrost kroz slavensku mitologiju, vjerovanja, legende i stare, lokalne, priče.

Skerch-sketch&search
Kreativna shopping aplikacija koja omogućuje da pojedinac skenira svoje tijelo, skicira odjevni predmet koji traži i nađe najbliži dostupni predmet koji odgovara skici.

UniCompoST
Razvijaju uređaje koji kombiniraju biološku obradu otpada na mjestu nastanka i indoor vrtlarenje. Kao rezultat toga nastao je proizvod “C-Eco for Home” – mali i kompaktni uređaj, edukativnog karaktera, koji korisnike na praktičan i zanimljiv način uvodi u svijet gospodarenja biootpadom, kružnog gospodarstva i održivog razvoja.

Što je Social Impact Award (SIA)?

Svake godine se na međunarodnoj razini na SIA program prijavi više od 850 različitih ideja i projekata, a ovoga puta vi možete svojim glasom pomoći timovima da osvoje titulu projekta zajednice!

Social Impact Award omogućuje najboljim timovima realizaciju poduzetničkih pothvata kreirajući pozitivan učinak u zajednici, uz to omogućuje prijavljenima stvaranje mreže između vršnjaka i profesionalaca na putu do uspjeha.

Projekt provodi Hrvatski ured za kreativnost i inovacije u suradnji s nacionalnim partnerima: Erste Bank, Printlab, SAP i Europski parlament te međunarodnim partnerima ERSTE Stiftung, WU Vienna i Impact Hub.

Izvor: Hrvatski ured za kreativnost i inovacije (HUKI); Foto: HUKI press

Objavljeno 23. rujna 2021. Sva prava pridržana PoslovniFM