Zagreb, 16. veljače 2021. (Poslovni FM) – Hrvatska franšizna udruga FIP zajedno s Centrom za franšize Centra za poduzetništvo Osijek i Ekonomskim fakultetom u Osijeku organiziraju 15. Međunarodni franšizni Forum na temu Franšiza – model internacionalizacije poslovanja

Forum će se održati online 25. veljače 2021. s početkom u 10:00 sati, s besplatnom mogućnošću sudjelovanja.

U sklopu Franšiznog foruma održat če se i panel predstavnika franšiznih udruga iz Hrvatske i okruženja (Slovenije, Mađarske, Srbije i Makedonije) koji će govoriti u stanju u regiji te predstaviti franšizni sustavi koji su uspješno prošli proces internacionalizacije poslovanja ili upravo kreću u tom smjeru. Govorit će se i o važnosti internacionalizacije, kako krenuti u proces pokretanja franšiznog poslovanja, o ženama poduzetnicama u franšiznom poslovanju, dok će Forum završiti panelom o važnosti brendiranja za uspjeh u internacionalizaciji franšiznog poslovanja. Gosti i govornici su predsjednici nacionalnih franšiznih udruga, konzultanti u franšiznom poslovanju, vlasnici franšiza kao i tvrtki uključenih u realizaciju franšiznog poslovanja.

Mnogi poduzetnici vjeruju da je franšizno poslovanje namijenjeno za velike brendove, no zapravo nisu svjesni da je to glavni alat za širenje poslovanja mikro i malih poduzetnika. Preduvjet za razvoj domaćih franšiza je prepoznavanje know how i intelektualnog kapitala (ne samo vlasništva) od strane poduzetnika i znanje da taj isti know how  i intelektualni kapital može postati novi proizvod vaše tvrtke.

Hrvatska je još uvijek zemlja s najmanje domaćih franšiza na svijetu u odnosu na ukupan broj franšiza, a te iste franšize omogućavaju širenje poslovanja i internacionalizaciju bez većih ulaganja. Zašto? Jer osnovna tri resursa za širenje: novac, vrijeme i motivirani menadžment daje kupac franšize za širenje vašeg poslovanja na vama nepoznatom teritoriju.

Franšizno poslovanje s druge strane  je i isto tako sinonim za održivost poslovanja, jer je održivost  samostalnog poduzetnika u prvih 5 godina poslovanja manja od 25% dok je kod kretanja u biznis kupnjom franšize održivost poslovanja veća od 90%. Opet zašto? Radi prijenosa know how, znanja i iskustva i radi mentoriranja  koje davatelj franšize osigurava svojim primateljima. Tako dva poduzetnika (ili njih 20, 50, 100) rade na razvoju vašeg poslovanja.

Sve to su razlozi zašto bi bilo dobro poslušati izlaganja na 15. Međunarodnom franšiznom forumu FIP koji će se održati 25. veljače od 10 sati. Sudjelovanje je besplatno, program je u prilogu, a prijave su moguće preko linka  https://forms.gle/zgqfVHGbvHRjGQZE7.

Medijski partner – prvi poslovni internet i podcast radio Poslovni FM!