Zagreb, 11. srpnja 2019. (KUH) – Unazad nekoliko godina svjedočimo značajnom porastu kvalitete hrvatskih kampova, a posebice je važno naglasiti da su pozitivne promjene uočljive i u sferi malih kampova, uglavnom obiteljski vođenih, kako na obali tako i u kontinentalnom dijelu Republike Hrvatske.

Originalnim i kvalitetnim sadržajima i uslugama, te pomno smišljenim i pravilno doziranim promocijskim aktivnostima mali kampovi danas ubiru svoj dio turističkog kolača, dok dodatni vjetar u leđa njihovoj uspješnosti i prepoznatljivosti daje i Kamping udruženje Hrvatske (KUH) koje već gotovo deset godina, zajedno u suradnji s Ministarstvom turizma provodi projekt OK Mini Camps.

O čemu se zapravo radi? OK Mini Camps je projekt kojim KUH definira, obilazi, educira, analizira i ocjenjuje standarde kvalitete malih kampova maksimalnog kapaciteta do 200 osoba, da bi se u konačnici odabranim kampovima dodijelila oznaka kvalitete OK Mini Camps. Oznaku trenutno nosi ukupno 41 najbolji mali kamp Hrvatske, a služi im kao element razlikovanja u kvaliteti u odnosu na ostale male kampove, dok gostima predstavlja i osigurava garanciju kvalitete.

Projekt je pokrenut 2010. godine, u uvjetima kada je postojala potreba za izdvajanjem  najboljih slučajeva iz prakse u cilju podizanja kvalitete, te boljeg pozicioniranja, prepoznavanja i promidžbe tada još malobrojnih kvalitetnih malih kampova. Gledajući unazad, danas se zaista može potvrditi kako je u ovom devetogodišnjem razdoblju zaista i ostvaren osnovni dugoročni cilj projekta, a to je izgradnja jake i prepoznatljive mreže najkvalitetnijih malih kampova kao važnog dijela turističke ponude Hrvatske. Važno je naglasiti da se paralelno s porastom kvalitete sadržaja i usluga postojećih malih kampova primjećuje i trend otvaranja novih malih kampova koji već u samom startu nastoje pružiti i više od onoga što je pravilnikom propisano. Posebno je zanimljiva i činjenica da je na popis kampova s oznakom OK Mini Camps u posljednjih nekoliko godina ušlo više kontinentalnih kampova nego onih „morskih“.

Odabranim kampovima, koji se ističu kvalitetom, posvećena je zasebna web sekcija u sklopu glavnog hrvatskog kamping portala www.camping.hr, obuhvaćene su i dodatne promidžbene aktivnosti poput npr. tiska brošure, zajedničkog izlaganja na sajmovima i sl.

I ove, 2019. godine, uz podršku Ministarstva turizma RH, provodi se novi krug certificiranja kvalitete malih kampova, u sklopu projekta OK Mini Camps, stoga iz Kamping udruženja Hrvatske pozivamo sve male kampove koji smatraju da kamp udovoljava ili nadmašuje aktualne standarde kvalitete i očekivanja modernih kampista da se prijave za sudjelovanje u projektu, te time iskoriste priliku za uspješnije oglašavanje, pozicioniranje i prepoznatljivost, veću popunjenost kapaciteta, preporuku, edukaciju i smjernice za ulaganja te razmjenu iskustava!

Sve dodatne informacije oko projekta, kao i prijavnicu, možete preuzeti na službenim web stranicama Kamping udruženja Hrvatske.