ZAGREB, 11. studenoga 2019. – Prvi u nizu panel razgovora namijenjenih malim i srednjim poduzetnicima, pod krovnim nazivom Pogled s vrha, održat će se u četvrtak 14. studenoga, a svoja promišljanja iznijet će dvojica uglednih ekonomskih analitičara – Velimir Šonje, vlasnik Arhivanalitike i portala Ekonomski lab te Andrej Grubišić, osnivač i partner u tvrtki GRUBIŠIĆ & Partneri.

Očekivanja od poslovne 2020. godine, makroekonomsko okruženje i nagovještaji recesije te kako se poduzetnici mogu pripremiti za godinu koja dolazi, okvirne su teme razgovora koji će moderirati Andreja Švigir, vlasnica Altius savjetovanja, edukatorica u području kontrolinga, računovodstva i financija. Nakon razgovora, predviđeno je vrijeme za pitanja iz publike, kada će poduzetnici moći postaviti i konkretnija pitanja vezana i uz vlastito poslovanje, poput:

  • Kako makroekonomska kretanja u Hrvatskoj i svijetu utječu na gospodarstvo?
  • Kako mogu prepoznati recesiju prije nego što pogodi moje poslovanje?
  • Utječe li recesija jednako na sve industrije, i zašto?
  • Što mogu učiniti da se bolje pripremim za sljedeću krizu?
  • Mogu li osigurati informacije koje će me na vrijeme upozoriti na poremećaje u mom poslovanju?
  • Kako mogu redovito dobivati izvještaje o svom poslovanju koji će mi pomoći da ga bolje razumijem i donosim kvalitetnije odluke?

Projekt Pogled s vrha pokrenula su tri iskusna konzultanta: Andreja Švigir iz Altius savjetovanja, specijaliziranog za uvođenje i razvoj kontrolinga u poduzeća, kao i detektiranje potencijala poduzeća te izgradnju sustava izvještavanja; Predrag Novačić iz poduzeća Prima Bon, specijaliziranog za procjenu boniteta i dobavu poslovnih informacija, s iznimnim iskustvom u polju naplate potraživanja, financija i upravljanja te Hrvoje Serdarušić iz Serdarusic.com, samostalni konzultant u području management consultinga, izrade investicijskih studija te poslovne transformacije te sa sobom nosi veliko iskustvo iz bankarskog sektora.

Za sve ostale informacije www.pogledsvrha.com