Rogoznica, 30. srpnja 2019. (PR Tuna Fever) – ‘Tuna fever Rogoznica’ natjecanje u lovu na morske kapitalce uplovit će po peti put u akvatorij ovog turističkog mjesta u srcu Dalmacije te mini-jubilejom obilježiti ovu ribolovno turističku manifestaciju.

Pripreme za veliko natjecanje su pri samom kraju, kaže nam Boris Županović, predsjednik splitskog kluba ‘Big game fishing Croatia’, organizatora ovoga sve popularnijeg natjecanja. Ove godine rogoznička manifestacija održava se od 31. srpnja do 3. kolovoza, otkriva nam Županović, a uvertira za rogozničko okupljanje ljubitelja lova na tune događala se zadnjeg vikenda u lipnju na Lastovu.

– Zadovoljni smo što smo stigli do miniobljetnice našeg natjecanja na kojem će se ponovno okupiti brojni ljubitelji lova na morske kapitalce iz Hrvatske, ali i naši brojni gosti iz inozemstva. Kako bi vidjeli jesmo li u dobroj formi imali smo uvertiru u Ublima na Lastovu gdje smo se našli drugu godinu za redom na natjecanju ‘Tuna fever Ubli 2019’. – govori Županović.

Nakon Lastova, ljubitelji ribolova naći će se zadnjeg dana srpnja u Rogoznici, a natjecanje će kao i svake godine trajati puna tri ribolovna dana.

Što će se događati u Rogoznici otkriva nam Županović, podsjećajući na prošlogodišnju manifestaciju. –Kad smo lani u kolovozu završili četvrti ‘Tuna fever’ odmah su krenuli upiti za peto natjecanje. To nam itekako imponira jer se u Rogoznici okupljaju naši stari znanci, iskusni ribolovci iz Hrvatske i inozemstva, a raduje nas i sve veći interes onih koji se tek žele okušati u ovakvoj vrsti natjecanja. Naravno, ništa ne bi bilo bez velikog interesa novinara jer su o rogozničkom natjecanju objavljeni prilozi u najvažnijim domaćim, ali i stranim medijima. – kaže Županović.

Ova ribolovno turistička manifestacija i ove godine se, kao i do sada,  organizira uz pomoć Općine Rogoznica, te važnu logistiku Hrvatske turističke zajednice jer je ‘Tuna fever’ s godinama postala prava turistička poslastica koja u Rogoznici okupi na desetke tisuća domaćih i stranih gostiju. Tako će biti i ove godine kada će gosti uživo moći vidjeti moćne morske trofeje, ali i uživati u delicijama od netom ulovljene tune.  

-Željeli smo da rogoznički spektakl bude svima po guštu, iskusnim ljubiteljimas ribolova,ali i brojnim domaćim i stranim gostima koji bi se možda htjeli okušati u lovu na morske kapitalce. Za pobjednike smo i ove godine pripremili vrijedne nagrade, a najbolji putuju na Svjetsko prvenstvo u Kostarici. Veseli nas i što će se među 40 posada i ove godine naći i ljubitelji ribolova iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Rusije, Mađarske, Italije, Slovenije, Češke pa je rogoznička manifestacija  izvrsna promocija turizma s Rogoznicom kao ‘hot spot’ destinacijom ove vrste ribolova popularne na svjetskim morima. – kaže Županović.

Sve počinje zadnjeg dana srpnja velikim otvaranjem na rogozničkoj rivi, a zatim slijede tri ribolovna dana kada na pučinu izlaze svi koji žele okušati sreću u lovu na morske kapitalce. Uz natjecanje iskusnih ribolovaca, posebno je popularan i natjecateljski dan za najmlađe ‘little game’ kada se na more otisnu djeca, a dosadašnjih su godina pokazali zavidne ribolovne vještine.

Osim ljubitelja mora i ribolova natjecanje uvijek okupi i brojna poznata imena estrade, politike ili sporta i mnogi od njih se zajedno s natjecateljima znaju otisnuti put mora.

I ove godine se uz ribolovno turistički, priređuje i prava glazbena poslastica pa će tako manifestaciju koncertom otvoriti Ivan Zak, a zatim drugog dana Ivana Orlić, retro ritam donijet će ‘Disco Magic Band’, dok je završetak spektakla rezerviran za Maju Šuput.

Osim što je riječ o mini-jubileju, manifestacija u Rogoznici će ove godine biti posebna i zbog nedavno obnovljene  rive pa će tako brojni natjecatelji i gosti imati dvostruki užitak te u svijet putem društvenih mreža slati fotografije i  dojmove s rogozničkog ribolovno-turističkog spektakla.