Zagreb, 24. svibnja 2022. (GIA) – U organizaciji Centra Miko Tripalo održana je javna tribina „Zagreb – grad budućnosti: 130 godina Nikole Tesle“.

„Upućujem vam svoje srdačne pozdrave s ovog mjesta, u Staroj gradskoj vijećnici na zagrebačkom Gornjem gradu, na kojem je prije točno 130 godina, na poziv tadašnjega gradskog načelnika dr. Milana Amruša, pred okupljenim gradskim zastupnicima održao svoj govor – u najplemenitijem smislu riječi domoljubni – tada 35-godišnji zaljubljenik u tehničku znanost Nikola Tesla koji je govorio o potrebi uvođenja naizmjenične struje u gradski život, o uvođenju struje u gradsku rasvjetu i postojeće industrijske pogone. Kao čovjek, kao građanin Zagreba i kao predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, iskreno sam zahvalan svima vama ovdje na vašoj inicijativi da ovaj skup posvetite budućnosti Grada Zagreba te da o njoj promišljate vođeni znanjem i argumentiranim pokazateljima.“, poručio je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Joško Klisović u pozdravnom govoru.

Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec naglasila je: „Zagreb je trebao biti pokretač i predvodnik u ekološkoj održivosti, ali to na žalost nije bio. Da bismo to promijenili i da bi Zagreb postao grad budućnosti naša je vizija koju nastojimo pokrenuti. Okolnosti trebamo doživjeti kao nužnost, ali prvenstveno kao priliku“.

Nakon uvodnog dijela održan je okrugli stol.

Izvor i foto: Grad Zagreb

Objavljeno 24. svibnja 2022.