Delta Holding želi dovesti hotelski lanac Intercontinental u Zagreb

Delta Holding, koji strateški surađuje s Intercontinental grupom, Zagreb je stavio u svoj plan širenja i razvoja. Još uvijek postoji želja za uvođenjem zagrebačkog hotela Esplanade u lanac Intercontinental, ali za to je potrebna zainteresiranost obiju strana. Ako do toga ne dođe, spremni smo preuzeti neki drugi hotel ili čak sagraditi potpuno novi hotel, jer nam je Zagreb zanimljiv kao turističko, poslovno i kongresno odredište, istaknula je za poslovniFM Zorana Ždrale Burlić, glavna direktorica Delta Real Estate, tvrtke kćeri Delta holdinga. Cjelovitu emisiju možete poslušati u nastavku ili preuzeti za kasnije slušanje.

Strateška orijentacija Delta holdinga su kongresni hoteli i ne žele ulaziti u hotelsko poslovanje usmjereno na sezonu. Glavni gradovi su njihove destinacije gdje usmjeravaju svoj portfolio hotela. Novost je tako hotel Holiday Inn u Ljubljani, jer u tom gradu nedostaje hotel takvoga tipa, za koji su sigurni da će vrlo dobro poslovati. Takav hotel mogao bi uspješno poslovati i u Zagrebu, ocijenila je Burlić.

PoslovniFM posjetio je Delta Holding, jednu od najvećih tvrtki u Srbiji, a u razgovoru s urednicom i voditeljicom emisije poslovniFM Predstavlja Sanjom Plješa, uz Burlić, sudjelovala je i Ana Brzaković, direktorica Sektora za korporativne komunikacije Delta holdinga.

Novinari iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Bugarske, osim posjeta Beogradu, posjetili su i Zaječar. U tom se gradu nalaze voćnjaci i farme na kojima Delta Holding provodi projekt „Naše selo“. Projektom, započetim u studenome 2018. godine, željelo se pokazati kako se u Srbiji može živjeti od poljoprivrede ako se radi na suvremen način. Želimo prenijeti poljoprivrednicima kako je znanje najvažnije i da se moraju baviti poljoprivredom na drugačiji način, pojasnila je Ana Brzaković.

Projekt ima tri odrednice – znanje, investicije kroz partnerstvo Erste banke i Delta holdinga te društveni život s ulaganjem u društveni, kulturni i zabavni život u selima uključenima u projekt. U projektu je 40 domaćinstava, njih 20 s kreditima Erste banke. S vlasnicima OPG-ova radi se na edukacijama, a djelatnosti su od ovčarstva do voćarstva. Ukupna vrijednost svih kredita u prvoj fazi je oko 200.000 eura.

Delta holding kroz Delta Real Estate planira investirati 600 milijuna eura, a investicijski ciklus predviđaju započeti već ove godine. Aktivne projekte imaju u Sloveniji i Bugarskoj. Tijekom 2019. godine otvorili su dva trgovačka centra, i to jedan u Banja Luci, a drugi u Varni u Bugarskoj. Prošle pak godine, otvoren je hotel Intercontinental u Ljubljani. Uz Zagreb, jedno od područja za ulaganja je i Skopje, istaknula je za poslovniFM Burlić.

Objavljeno: 2. studenoga 2019. ©poslovniFM