Zagreb, 27. ožujka 2023. (GIA) – „Dobra knjiga u dobrom društvu“, naziv je projekta i događanja koje će se uz potporu Ministarstva kulture i medija te partnerstvo Nacionalne i sveučilišne knjižnice održati u srijedu, 29. ožujka 2023. s početkom u 14:30 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

„Dobra knjiga u dobrom društvu“ inicijativa je izdavačke kuće Tim press za stvaranjem nacionalne platforme svih koji potiču čitanje kao važan oblik vlastitog znanja i razvoja te promicanje važnosti kulture dijaloga. Tema događanja u Zagrebu je U globalnom dvorištu i ima tri dijela: panel s respektabilnim sudionicima iz različitih područja, razgovor dvojice zanimljivih gostiju na temu čitanja i brendiranja te inspirativnu pričaonicu čovjeka koji je približio matematiku široj populaciji.

Dotaknut ćemo se važnosti čitanja i prijenosa znanja u globalnom dvorištu, povezivanja sa svijetom u kojemu cijenimo svoju, ali i tuđu kulturu. Razgovarat ćemo i o ulozi medija u poticanju čitanja, brendiranju u globalnom dvorištu te o dojmu koji ostavljamo u svijetu. Ukratko, širit ćemo znanje i promovirati čitanje uz interakciju s publikom. Kao podlogu za razgovor izabrali smo sljedeće naslove: Erika Fatland – Sovjetistan; Sylvain Tesson – Snježni leopard; Jean Ziegler – Kako sam unuci objasnio kapitalizam; Shaun Walker – Taj dugi mamurluk i Francis Fukuyama – Identitet.

Budite dio „Dobre knjige u dobrom društvu“ s Vlatkom Kolarović, Ksenijom Banović, Tamarom Babun, Hrvojem Balenom, Ivanom Koprićem, Danicom Ramljak, Višeslavom Raosom, Dubravkom Sinčić Ćorić, Draženom Klarićem, Božom Skokom i Tonijem Milunom. Za vrhunsku glazbenu kulisu pobrinut će se Ante Gelo, a naši medijski pokrovitelji, među kojima je i prvi poslovni radio i multimedijska poslovna platforma PoslovniFM, i donatori osigurat će dodatne informacije i zdravu okrepu.

Publici će se uvodno obratiti ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, glavna ravnateljica NSK-a Ivanka Stričević i direktorica TIM pressa Dijana Bahtijari.

Voditeljica projekta Snježana Bahtijari ističe kako je moto projekta: Čitaj, uči, uživaj!

Izvor i foto: Tim press

Objavljeno 27. ožujka 2023. PoslovniFM.