Zagreb, 7. lipnja 2022. (GIA) – Testiranje inteligencije u Zagrebu održat će se 2. srpnja na Filozofskom fakultetu. Testiranje će provesti ovlašteni Mensin psiholog, a rezultat testiranja stiže na e-mail adresu svakog pristupnika u roku od nekoliko tjedana. Svi koji ostvare rezultat bolji nego 98 posto populacije moći će se učlaniti u Mensu, koja u Hrvatskoj okuplja više od 1100 članova, a u svijetu oko 140 tisuća članova.

Na prethodno održanom testiranju u ožujku, testirano je više od 200 pristupnika u samo jednom danu, što predstavlja 3. najveći broj testiranih kandidata i najveći broj testiranih unazad 18 godina u samo jednom danu.

Tijekom svibnja i lipnja održana su ili se tek planiraju održati testiranja u županijskim središtima, kao što su Sisak, Vukovar i Varaždin, a s kojima će ukupan broj testiranih osoba u prvoj polovici godine prijeći brojku od 350. Prolaznost pristupnika se razlikuje po županijama, a na određenim testiranjima doseže čak i 40%.

U 2022. godini Hrvatska Mensa obilježava 25. godišnjicu postojanja, u kojoj već sada broji najveći broj članova u jednoj godini od osnutka 1997. godine, a dana 27. svibnja učlanio se 1100. član. Sukladno podacima s IBD sastanka Mense International održanog krajem 2021. godine, Hrvatska Mensa se nalazi na 13. mjestu od ukupno 39 članica Mense International po relativnom broju članova na milijun stanovnika, a s ovogodišnjim povećanjem broja članova popeti će se za nekoliko mjesta na toj prestižnoj ljestvici.

Minimalna dobna granica za pristupanje testiranju je 14 godina, a mlađi od 18 godina trebaju doći u pratnji roditelja ili staratelja. Za uspješan rezultat na testu nije potrebno prethodno znanje, poznavanje matematike, razina obrazovanja niti znanje jezika. Prijava na testiranje moguća je putem webshopa Hrvatske Mense webshop.mensa.hr, na kojoj se može pronaći više informacija o testiranju.

Osim druženja i putovanja, Hrvatska Mensa nudi članovima i niz pogodnosti, u rasponu od posebnih pogodnosti i popusta kod telekomunikacijskog operatora A1 Hrvatska do putovanja vlakom na svim relacijama unutar Hrvatske uz 50 posto popusta u suradnji s tvrtkom HŽ Putnički prijevoz, a do kraja godine očekuju se nove pogodnosti. Sve ostale informacije o Udruzi možete pronaći na službenim stranicama www.mensa.hr

Izvor i foto: Mensa

Objavljeno 7. lipnja 2022. Sva prava pridržana PoslovniFM.