Osijek, 24. rujna 2021. (GIA) – Na temelju inicijative Osječko – baranjske županije, Grada Osijeka, Turističke zajednice Osječko – baranjske županije i Zračne luke Osijek danas su Croatia Airlines i Zračna luka Osijek u Osijeku potpisali sporazum o poslovnoj suradnji, putem kojeg će hrvatski nacionalni prijevoznik osigurati izravne međunarodne letove na liniji Osijek – München te tako omogućiti povezivanje istoka Hrvatske s Europom, stvarajući uvjete za unapređenje turizma, ali i jednostavnije i brže putovanje stanovnika i gospodarstvenika Osječko-baranjske županije. Sporazum su potpisali Jasmin Bajić, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa i Ivan Kos, direktor Zračne luke Osijek.

Redoviti međunarodni letovi na liniji Osijek – München uvode se prvi put u povijesti tvrtke, a planirani su u razdoblju od 15. studenoga 2021. do 14. siječnja 2022. godine, dvaput na tjedan – ponedjeljkom i petkom. Putnici na ovoj liniji letjet će zrakoplovom Dash 8-Q400 kapaciteta 76 sjedala.

  • Drago nam je što ćemo stanovnicima Slavonije u zimskom razdoblju omogućili izravnu zračnu vezu s njemačkim tržištem, odnosno letove u važno europsko prometno čvorište preko kojega će moći putovati diljem svijeta. Vjerujem da će izravni letovi Osijek – München pridonijeti razvoju turističkih i gospodarskih potencijala Osječko-baranjske županije i grada Osijeka, a istodobno i osnažiti poslovanje Zračne luke Osijek, čineći je još važnijom prometnom točkom. Novom linijom ponovno potvrđujemo kontinuiranu brigu za prometnu povezanost svih hrvatskih regija i važnu ulogu nacionalnog avioprijevoznika u prometnoj infrastrukturi Republike Hrvatske – istakao je Jasmin Bajić, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa. 

Direktor Zračne luke Osijek, Ivan Kos, napomenuo je:

  • Malo više od četiri mjeseca sam u zračnoj luci i danas bih htio istaknuti tri ključna pravca djelovanja u ovom periodu: partnerska suradnja sa svim hrvatskim zračnim lukama i hrvatskom aviokompanijom, dugoročni potencijal Zračne luke Osijek, i na kraju nešto što sve zanima sada i odmah te bi voljeli da su to sve tri točke a to su: Letovi, letovi i letovi. Želja mi je bila osnažiti Zračnu luku Osijek kroz dnevnu suradnju i partnerstvo s ostalim hrvatskim zračnim lukama. Radimo i radit ćemo i dalje punom parom, ali vjerujem da svaki korak koji radimo danas mora biti s pogledom na održivu budućnost. Taj drugi od tri pravca djelovanja podrazumijeva izradu masterplana, obnovu infrastrukture, čišćenje i okrupnjavanje zemljišta te definiranje budućih strateških partnera naše zračne luke. Simbolično smo htjeli da naša prva suradnja bude s Croatiom, no razgovaramo i sa stranim kompanijama, o tome  više drugom zgodom.  Na svima nama je da se iz Osijeka za München ne leti samo jednu zimu, već da od toga napravimo stabilnu, dugoročnu, dobro popunjenu liniju. Pred nama je vrijeme promocije kako bismo od studenog do siječnja imali što punije avione. Nadajmo se normalizaciji zdravstvenog stanja i neka nam je svima sa srećom. 

Gradonačelnik Ivan Radić naglasio je:

– S današnjim potpisom ugovora između Zračne luke Osijek i Croatia Airlinesa te otvaranjem nove linije Osijek – München, upravo se ostvaruje jedan od naših ciljeva, a to je da Osijek mora u svakom pogledu biti prometni regionalni centar. Zračnom, cestovnom, željezničkom i riječnom prometu.  Slogan promocije ovog leta kaže „Samo 100 minuta“ i time naglašava kako smo samo 100 minuta udaljeni od Münchena ili bolje rečeno München je 100 minuta od Osijeka. Osobito je važno naglasiti da smo preko Münchena povezani sa cijelim svijetom, jer München nudi izravne letove prema Frankfurtu, Berlinu, Londonu, Beču, Parisu i još mnogim svjetskim destinacijama. Došlo je vrijeme da se koordinate Osijeka ponovno upišu na karti svijeta. Čestitam Zračnoj luci Osijek i Croatia Airlinesu na ovom potezu, a ja ću svakako posjetiti München prvom prilikom.

Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić  ovom je prilikom izjavio:

  • Zajednički rad i djelovanje svih jedinica lokalne samouprave, pa tako i Grada Osijeka s Osječko-baranjskom županijom vidljiv je i kroz ovaj projekt revitalizacije Zračne luke Osijek. Uskoro u posjet dolazi i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković s kojim ćemo najaviti veliki projekt obnove zgrade putničkog terminala koja će dovesti do kvalitetnijeg funkcioniranja zračnog prometa. Što se tiče novouvedene linije Osijek – München cilj nam je zadržati ju tijekom cijele godine, ali i uvesti nove međunarodne linije.

U povodu uvođenja izravnih letova između Osijeka i bavarske prijestolnice putnicima su dostupne povratne zrakoplovne karte po promotivnoj cijeni već od 129 eura. Sve promotivne cijene vrijede isključivo za kupnju karata preko internetskih stranica www.croatiaairlines.hr, a cijena uključuje aerodromske pristojbe i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte (TSC). Za kupnju na drugim prodajnim mjestima tvrtke naplaćuje se TSC.

U želji da putnicima na novoj liniji putovanja budu još dostupnija, Croatia Airlines od četvrtka, 23. rujna do 7. listopada o.g. nudi 25 posto popusta prigodom kupnje karata za letove između Osijeka i Münchena. Popust od 25 posto moći će se ostvariti isključivo prigodom kupnje karata na internetskim stranicama www.croatiaairlines.hr ili preko mobilne aplikacije Croatia Airlinesa, a uvjet je upisivanje posebnog promo koda tijekom postupka rezervacije i kupnje aviokarata. Posebni promo kod bit će objavljen na internetskim stranicama i moći će se koristiti samo u navedenom razdoblju. Popust se odnosi na prevozninu, dok pristojbe zračnih luka i ostale naknade ostaju iste.

Izvor i foto: IM&C

Objavljeno 24.rujna 2021. Sva prava pridržana ©poslovniFM