autor: Boris Živković

Zagreb, 1. travnja 2021. (GIA) – Iza imena FIYU, krije se jedinstvena softverska platforma koja omogućuje brz i učinkovit razvoj digitalnih aplikacija. Softver ubrzava razvoj aplikacija do 80 posto, obuhvaća sve segmente razvoja nekog softvera, modularan je i baziran na najboljim developerskim praksama, istaknuo je Goran Kalanj, direktor i vlasnik tvrtke Serengeti na predstavljanju njihovog, kako je rečeno, prvog punog kompletnog proizvoda spremnog za korištenje na globalnom tržištu.

Rješenje se punim imenom zove Rapid Application Development – FIYU, a uključuje niz infrastrukturnih komponenti i modula kao što je autentifikacija usera, security i slično.

Goran Kalanj, Serengeti

FIYU je platforma koja daje kompletnu osnovu za brzi razvoj custom aplikacija. Brojni projekti i suradnje s klijentima koji su lideri u svojim industrijama, ukazali su nam što nedostaje svijetu developmenta. Kod FIYU se mogu prepoznati brojni benefiti za klijente, no najviše sam ponosan na tim koji predano radi na našem proizvodu te što je cijela ideja razvoja vlastitog proizvoda iskorištena i za razvoj profesionalnih i socijalnih vještina naših developera, nastavio je Goran Kalanj:

Goran Kalanj, Serengeti 2

Aplikacija rješava vječni problem brzine razvoja, ujedno i osigurava uštede. Ovo nije samo zbog bržeg razvoja, već i zbog agilnog pristupa koji prožima cijelu platformu i dokumentaciju, što znači da nema gubljenja vremena na razvoj ponavljajućih modula, nema dupliciranja posla, a rješenja koja se grade su bazirana na skalabilnoj infrastrukturi. Serengeti je ovo rješenje intenzivno razvijao dvije godine, i to prije svega za vlastite potrebe, tako da smo sami sebi bili klijent i prvi korisnik ove inovativne platforme, pojasnio je Kalanj.

Na ideju da sami budu svoj klijent, došli su u vrlo kratkom vremenu trebali imati rješenje prilagođeno njihovim poslovnim procesima. Prilikom razvijanja rješenja, htjeli su objediniti dotad stečena znanja i korisnicima ponuditi sveobuhvatno rješenje. Tako FIYU svojim korisnicima nudi odgovarajuću front-end i back-end infrastrukturu temeljenu na dokazanim tehnologijama. Tu je i odgovarajuća dokumentacija, quality assurance te WARP STACK koji objedinjuje tehnologije, metodologije i najbolje prakse razvoja aplikacija zbog čega korisnik može vrlo glatko prijeći na samostalni razvoj custom dijela svoje aplikacije.

Osim bržeg razvoja, tvrtke mogu ostvariti značajne uštede vremena i ljudskih resursa te izbjeći fazu pokušaja i pogrešaka koja se zna odraziti i na nestabilnost razvojnog tima. Platforma koja objedinjuje dokazane metodologije i tehnologije u rješenje s kojim klijent može odmah početi s razvojem digitalnih custom aplikacija rješava i problem traženja tehnologije koja bi bila najbolja za konkretan produkt.

Veliku prednost FIYU ima i zato što modularna rješenja pokrivaju početni dio svake poslovne logike tako da tvrtke ne moraju trošiti resurse na razvoj klasičnih dijelova koji svaki softver ima, a koji su u osnovi gotovo identični svim rješenjima.

Iza Serengetija je 13 godina iskustva razvoja složenih enterprise aplikacija i preko 300 uspješno završenih projekata u raznim industrijama.

Direktorica marketinga u Serengetiju Ana Milas istaknula je raketa kao simbol upućuje na brzo lansiranje proizvoda na tržište što je glavni benefit. I sam slogan je takav da ukazuje na brzinu: Shift into high gear.