Zagreb, 3. travnja 2020. (IGP) – Prošlotjedna anketa o percepciji ministra gospodarstva Darka Horvata, koja je rađena nakon prvog seta, neadekvatnih i neefikasnih mjera, pokazala je zabrinjavajuće loše rezultate i percepciju u privatnom sektoru. Na osnovu toga se čak potegnulo i pitanje smjene ministra. Reakcija je bila prilično brza, i nove, puno smislenije mjere koje je Inicijativa GP i predlagala, su donesene. S obzirom na to, ponovili smo anketu o percepciji rada ministra Horvata i dobili značajne rezultatske pomake u pozitivnom smjeru.

Broj ispitanika koji smatraju da ministar Horvat ne radi dobar posao(i da treba razmisliti o razriješenju) se smanjio za čak 22% . Dodatnih 21,8 % počinje percipirati pozitivnije njegov učinak (najvećim dijelom pod utjecajem Inicijative Glasa poduzetnika) i smatra da se popravlja. Iako ih je malo, prvi put se javljaju oni koji smatraju da ministar radi super posao – njih 1%.

Iako su ukupno gledano rezultati i dalje daleko od dobrih ili prihvatljivih, ono što ohrabruje je činjenica da su poduzetnici  spremni mijenjati svoju percepciju pod utjecajem novih informacija. Nisu vezani uz ideološke promjene nego vrlo brzo nagrađuju rezultate i kvalitetne odluke. Razlike koje se mjere u desecima postotnih poena, sugeriraju da se može vrlo lako uz niz dobrih odluka i dobro i transparentno komuniciranje doći do pozitivne percepcije i čak popularnosti, kao što smo mogli vidjeti na primjeru ministra zdravstva Vilija Beroša.

GLAS PODUZETNIKA dosad je okupio gotovo 100.000 tvrtki, obrta i njihovih zaposlenika te samozaposlenih.