„Samo kroz suradnju raznih tehnoloških partnera možemo dati dodanu vrijednost našim zajedničkim korisnicima. Microsoft je uvijek bio tvrtka koja usko surađuje s partnerima. Upravo nam naš ekosustav partnera, kojih u Hrvatskoj ima više od 2.000, a globalno više od 17 milijuna, daje diferencijaciju“, istaknula je u razgovoru za poslovniFM direktorica Microsofta Hrvatska Tatjana Skoko.

Za ostvarivanje misije nužni su nam partneri, istaknula je Skoko u razgovoru s urednikom Draženom Tomićem, u emisiji Tehnobiz.

Cjelovitu emisiju možete poslušati u nastavku ili preuzeti za kasnije slušanje.

Ovogodišnja najveća domaća poslovno-tehnološka konferencija Windays, koja se održava pod pokroviteljstvom Microsofta i koja slavi 20 godina, održat će se u Rovinju od 21. do 24. travnja. Prva dva dana rezervirana su za WinDays20 Business. S obzirom na različitost izazova u pojedinim industrijskim granama, predavanja prvog dana bit će podijeljena u nekoliko smjerova: maloprodaja, proizvodnja, financijske institucije i javni sektor.

„Drugoga dana predstavit ćemo nekoliko uspješnih primjera domaćih start-upova te donijeti Microsoft keynote predavanje i WinDays keynote predavanje. Ovogodišnji keynote govornik je Steven van Belleghem, jedan od vodećih govornika na području digitalne transformacije i umjetne inteligencije, koji je keynote predavanja održao u više od 40 zemalja. U srijedu, 22. travnja, počinje i WinDays20 Technology konferencija koja će se baviti najaktualnijim tehnološkim temama te donijeti više od 100 predavanja. Obzirom na ‘ozbiljan’ broj godina konferencije, pripremamo i neka iznenađenja, no ne želimo previše otkrivati jer želimo da sudionici potpuno uživaju u njima tijekom konferencije“, ističe Tatjana Skoko.

Sve te promjene o kojima će se govoriti na Windaysima u Rovinju posljedica su transformacije poslovanja koju mnogi danas nazivaju i digitalnom transformacijom. Microsoft je na globalnoj razini posljednjih godina prošao veliku transformaciju prema cloud based rješenjima, odnosno rješenjima u oblaku.

„Dolaskom Satye Nadelle, prošao je veliku transformaciju koja je izvanredna. Vjerujem da je naš današnji uspjeh rezultat uspješne kulturološke transformacije. Danas je u poslovnom okruženju izuzetno bitno imati kulturu koja vam omogućava da učite i budete otvoreni prema novim idejama – growth mindset, odnosno filozofija koja govori o tome da se osobni i poslovni uspjeh temelje na stalnom učenju“, ističe Tatjana Skoko.

Cloud tehnologija jedan je od glavnih pokretača inovacija i diferencijacije kod korisnika i temelj za uspješnu digitalnu transformaciju, a danas 95 posto Fortune 500 kompanija koristi Azure. Microsoftova cloud platforma AZURE nudi infrastrukturni, platformski i softverski dio (IaaS, PaaS, SaaS).

Microsoft je na globalnoj razini posljednjih godina prošao veliku transformaciju prema cloud based rješenjima, odnosno rješenjima u oblaku.

„Želimo biti partner za sveobuhvatnu digitalnu tehnologiju koja se odnosi na osnaživanje zaposlenika, angažiranje i pružanje superiornog korisničkog iskustva, optimiziranje operacija te sveukupnu promjenu poslovnog modela. Naša četiri područja rješenja mogu adresirati svako područje digitalne transformacije i to moderno radno mjesto, poslovne aplikacije, oblak, podaci i umjetna inteligencija“, ističe Tatjana Skoko.

Prema njezinim riječima za ostvarivanje njihove misije nužni su im partneri.

„Najnoviji primjer suradnje je onaj s Hrvatskim Telekomom. Hrvatski Telekom prvi je u Hrvatskoj ponudio Microsoft Azure Stack uslugu putem svog novouređenog i dvostruko većeg podatkovnog centra u Zagrebu. Migracija poslovanja u oblak jedan je od najvećih globalnih trendova današnjice jer tvrtke privlači povećana agilnost i fleksibilnost. Poslovanje u oblaku ima velike prednosti kada je riječ o učinkovitosti i tvrtkama omogućuje da brzo reagiraju i prilagode se novim uvjetima i mogućnostima“, ističe dalje Tatjana Skoko.

Što se drugih projekata u Hrvatskoj tiče, Skoko ističe projekt za INA-in odjel ljudskih resursa u suradnji sa strateškim partnerom BonsAI-em, koji je dio SPAN grupe, gdje su napravili INA chatbot koji automatizira proces stjecanja informacija.

Rješenje čine dvije komponente i to multiplatformski i višejezični virtualni agent za čavrljanje Trsko i Chatbot Manager, administrativno web sučelje za nadzor performansi chatbota, a realizirao ga je BonsAI koristeći Azure Cognitive Services, odnosno Azure Bot Service.

„U suradnji sa Spanom koji radi s Neostar Labom, tehnološkim laboratorijem Zubak Grupe, razvija se platforma Neostar 2.0. Riječ je o platformi koja će digitalno povezati sve sudionike na tržištu prodaje vozila – od kupaca, prodavača i servisa do osiguravatelja i financijskih ustanova. Putem platforme korisnici će moći kupovati i prodavati automobile, organizirati testnu vožnju, naručiti automobil na servis, prijaviti osiguravatelju automobilsku nezgodu“, ističe Tatjana Skoko i zaključuje da platformu razvijaju na Azureu, a sadrži napredne funkcionalnosti umjetne inteligencije poput strojnog učenja, što će omogućiti superiorno korisničko iskustvo.

Objavljeno 28. veljače 2020. Sva prava pridržana ©poslovniFM