Poslovna politika jest pomaganje kupljenim tvrtkama da od dobrih postanu još bolje

Ni u jednoj svojoj poslovnoj ulozi do sada, u Hrvatskoj, Europi ili Americi, nikada se nisam osjećala ograničena činjenicom da sam žena. U pravilu bila sam okružena i nadređenim i kolegama koji su podržavali moj razvoj i napredak i poticali raznolikost u svojim timovima, istaknula je u razgovoru za poslovniFM Katarina Šiber Makar, predsjednica Uprave IN2 grupe, koja uskoro prelazi u Nadzorni odbor tvrtke.

„Nakon više od dvije godine od preuzimanja, možemo govoriti o trendu, a trend je dobar, financijski rezultati su iz godine u godinu bolji, radimo agilnije, ali jednako kvalitetno kao i ranije“, istaknula je Šiber Makar u emisiji Tehnobiz u razgovoru s urednikom Draženom Tomićem.

Cjelovitu emisiju poslušajte u nastavku ili preuzmite za kasnije slušanje.

Početkom veljače Nikica Škunca preuzima poziciju predsjednika Uprave IN2 grupe. Uz poziciju u Nadzornom odboru IN2, dosadašnja predsjednica Uprave Katarina Šiber Makar preuzima i poziciju Senior Vice President for Business Development u tvrtki Aquila Software, matičnoj tvrtki IN2 grupe, članici grupe kanadske kompanije Constellation Software Inc.

Prisjetivši se karijere, koju je imala u internacionalnim kompanijama, ističe kako je ovo njezina treća globalna rola. Kažu da mi leže takve uloge, dodaje.

Tako je u Barru, američkoj tvrtki koja je akvirirala Plivu, imala funkciju globalnog direktora u IT-u, s timovima u Americi i Europi, u DT-u je imala funkciju Vice Presidenta za digitalnu transformaciju u 12 europskih zemalja – Nizozemska, Austrija, Slovačka, Češka, Mađarska, Poljska, Grčka, Rumunjska, Hrvatska, Crna Gora, Makedonija, Albanija.

Prihod IN2 grupe u 2019. u odnosu na 2018. godinu narastao je oko 7 posto i iznosi oko 232 milijuna kuna

„Prestala sam ‘bježati’ od toga. Ovo nije ni moja prva uloga u Nadzornom odboru. Bila sam član Nadzornog odbora T-Mobile Poljska. U Aquila Software grupi bavit ću se razvojem poslovanja, širenjem i akvizicijama, internacionalizacijom poslovanja, ulaženjem u nove segmente, ali i razvojem menadžmenta s naglaskom na liderstvu. Smatram da je CSI sjajna kompanija, usmjerena na međusobno podupiranje, ulaganje i osnaživanje, dugoročni razvoj svih svojih članica pa sam sretna što su mi povjerili ovu ulogu“, ističe Katarina Šiber Makar. Dodaje da je prihod IN2 grupe u 2019. u odnosu na 2018. godinu narastao oko 7 posto i iznosi oko 232 milijuna kuna. Ostvaren je i rast bruto i neto dobiti za više od 80 posto u odnosu na 2018. godinu. Neto dobit za 2018. je veća od 17 milijuna kuna“.

Prema njezinim riječima, CSI ima praksu kupnje kompanija koje imaju vlastite proizvode.

CSI grupa kupila je IN2 jer su procijenili da smo kompanija s potencijalom, ističe Katarina Šiber Makar.

„Trudimo se to povjerenje opravdati, posebno zato što je strategija CSI grupe da nastavi s ulaganjima u naš razvoj (i organski i kroz akvizicije), da postanemo i ostanemo lider u industrijama u kojima smo prisutni, i da nastavimo što kvalitetnije podržavati korisnike svojih usluga. Bilo je potrebno neko vrijeme za prilagodbu, no u konačnici CSI nam je mnogo donio iz perspektive znanja i iskustava koje su akumulirali u više od 400 svojih IT kompanija“, objašnjava Katarina Šiber Makar. Dodaje da je poslovna politika CSI-a pomaganje tvrtkama koje kupe da od dobrih postanu još bolje.

„Sve tvrtke unutar grupe su samostalne, s decentraliziranim odlučivanjem i upravljanjem, a grupa im pruža stručnost, operativnu podršku, savjetovanje, razmjenu iskustava te osigurava kapital koji će im pomoći da rastu kroz akvizicije. Osnovna premisa je buy and keep forever, odnosno dugoročni razvoj kompanija u portfelju, a osnovne vrijednosti povjerenje i inteligentna autonomija“, objašnjava Katarina Šiber Makar.

Na pitanje je li doživjela poteškoće ili stakleni strop kao žena u IT-u, Katarina Šiber Makar za poslovniFM ističe da joj se to nije događalo.

„Činjenica da sam žena nije me sputavala, ni u profesionalnom smislu ni u menadžerskoj karijeri, iako sam uglavnom bila okružena muškim kolegama. U Hrvatskoj više rukovoditeljske pozicije drži manje od 20 posto žena, a na najvišim upravljačkim pozicijama – predsjednici uprava i nadzornih odbora – manje je od 10 posto žena. Slično je i u EU-u, uz izuzetak nekoliko zemalja koje su spolnu jednakost na upravljačkim pozicijama regulirale zakonom“, ističe Katarina Šiber Makar.

„Moje iskustvo rada u drugim državama jest da se Hrvatska bitno ne razlikuje od njih ni po zastupljenosti žena, ali ni po zadršci prema ženama na upravljačkim pozicijama, ili u STEM zanimanjima, u smislu poticanja djevojčica i djevojaka na razvoj u tom smjeru“, dodaje i pojašnjava da mnogi uzroci takvih stavova – dio njih, objektivno gledajući, leži i u činjenici da su žene, uz karijeru, često i ‘menadžeri’ vlastite obitelji.

Društvena infrastruktura koja je nužan preduvjet da žene uopće imaju karijeru, ima dakle znatan utjecaj na mogućnosti ostvarenja njihova potencijala.

„Uvjerena sam da je stav okoline preduvjet da se žene osjećaju ravnopravno i kompetentno, što doprinosi građenju osobnog stava, samopoštovanja i ambicije. Odgojena sam u obitelji u kojoj su me učili da su muškarci i žene ravnopravni i da imaju jednake mogućnosti, da nema toga što sposoban pojedinac ne može napraviti i da to nikako nije vezano uz njegov ili njezin spol. Svoju djecu odgajam na isti način – učim ih da mogu biti što god žele i da je jedino bitno da to jako žele“, ističe Katarina Šiber Makar u razgovoru za poslovniFM.

Objavljeno 31. siječnja 2020. Sva prava pridržana ©poslovniFM